Beauty Boulevard

Vad du väljer att äta, hur mycket och hur ofta du äter påverkar hur du mår. Sedan kanske det inte alltid är lätt att ha koll på vad som är bra kost eller att helt plötsligt göra en radikal förändring. Men att äta bra, rätt, är inte fel. Du kan göra små förändringar i taget om du vill.
Tio råd för att äta hälsosamt och näringsriktigt
- Ät mycket grönsaker, frukt och bär. Välj gärna rotfrukter, vitkål, blomkål, broccoli, bönor och lök.
- Ät fisk och skaldjur två till tre gånger i veckan. Du bör variera mellan feta och magra sorter.
- Välj fullkorn när du äter pasta, bröd, gryn och ris.
- Välj nyttiga oljor när du ska laga mat, exempelvis rapsolja och smörgåsfetter märkta med Nyckelhålet.
- Välj magra, osötade mejeriprodukter som är berikade med D-vitamin.
- Ät mindre rött kött och chark, inte mer än 500 gram i veckan.
- Välj mat med mindre salt.
- Minska mängden med godis, kakor, glass och annat som inehåller mycket socker.
- Ät lagom mycket. Det vill säga, ät så många kalorier som du gör av med.
- Välj nyckelhålsmärkta livsmedel. Nyckelhålet är Livsmedelsverkets symbol som hjälper dig att hitta mat med mindre socker och salt, mer fullkorn och fibrer och nyttigare eller mindre fett.